Wat we doen

ontwerp

Ontwerp

De weg van idee tot uitvoering is een creatieve zoektocht naar de beste en meest efficiënte technische oplossing.

Het ontwerp omschrijft hoe het product of de oplossing eruit komt te zien, hoe het werkt en welke materialen gebruikt moeten worden.

Heb jij een idee voor een technisch product en wil je hier vorm aangeven? Luminoxx vertaalt ideeën in concrete ontwerpen, waarbij we altijd verder kijken dan de voorgestelde oplossing. Het kan immers zomaar zijn dat de oplossing efficiënter kan dan je denkt!

metaalbewerking

Productontwikkeling

Luminoxx is specialist in productontwikkeling en –verbetering. Door op een andere manier naar materialen en technieken te durven kijken, zijn we in staat om creatieve en technisch hoogstaande producten te ontwikkelen voor ingewikkelde vraagstukken.

Die vraagstukken variëren van meubelstukken tot kunstobjecten en van aluminium frames tot trapleuningen.

Hoewel we veel werken met metaal, carbon, kunststof, RVS en aluminium, is de materiaalkeuze in ieder project anders en afhankelijk van het project; in tegenstelling tot de kwaliteit: ieder product dat het Luminoxx pand verlaat is van de beste kwaliteit en naar alle tevredenheid van de klant. Daarbij streven we ernaar om het proces van ontwerp tot ontwikkeling zo vlot mogelijk te doorlopen.

carbon

Composite moulding

Luminoxx is gespecialiseerd in composite moulding: een techniek waarbij een laminaat gemaakt wordt dat opgebouwd is uit diverse materiaalsoorten, zoals glasvezel, koolstof en sandwichmaterialen.

Voor deze samengestelde materie gebruiken we diverse technieken, waaronder vacuüminjectie en handlamineren. Het materiaal dat daardoor ontstaat heeft de best mogelijke eigenschappen voor het eindproduct en kan onder andere gebruikt worden voor objecten die veel druk- of trekkrachten hebben te verduren.